Hova menjünk gyerekekkel Izraelben? Jeruzsálem

Hova menjünk gyerekekkel Izraelben? Jeruzsálem

Jeruzsálem lenni önmagában is egy oriási élmény egy felnőttnek, de a gyerekeket kevésbé hatja meg, hogy őseink ezeken a köveken sétálgattak már 2000 évvel ezelőtt is. Ugyanakkor nagyon is érdemes elvinni őket, mert életreszóló élmény lesz nekik.

Israel Museum

Az Israel múzeumnak van egy interaktív gyerekszárnya, ahol a gyerekek kijátszhatják magukat, így több türelmük lesz végignézni a múzeumot. Érdemes itt kezdeni a látogatást, Szintén érdekes lehet számukra a Második Szentélyről felépített makett, amin könnyen el tudjuk magyarázni nekik, mi az az Ó-város és minek a maradványa a Siratófal.

IMG_2134 IMG_2135 IMG_2142 IMG_2148

IMG_2137

IMG_2172

Ó-város és Siratófal

Izgalmassá tehetjük a gyerekek számára az – amúgy igen fárasztó – sétát az Ó-városban néhány játékkal. Például számolhatják, hány macskát látnak, ugróiskolázhatnak az köveken (vigyázz! nagyon csúsznak), de legfőképp gondolkozzanak azon, mit fognak a papírra írni, amit betesznek majd a Siratófalba.

Ezek a feladatok a Hanukai Fejtörő című Zsidongó könyvben találhatóak. A nagyobb gyerekekkel érdemes feleleveníteni hanuka történetét, ami szorosan kapcsolódik a helyszinhez, ahol sétálunk.

Hanukai Fejtörő zsidongo FINAL Linda2 Hanukai Fejtörő zsidongo FINAL Linda12

 

 

Az adott cikk linkje: https://zsidongo.hu/hova-menjunk-gyerekekkel-izraelben-jeruzsalem/