Új könyv – új korosztály

A lepedőn túl
kérdések és válaszok a zsidóságról – tabuk nélkül

A lepedőn túl című könyvben tizenévesek őszinte kérdéseire igyekeztünk válaszokat adni a pluralizmus szellemében. Válaszainkból kitűnik, hogy szerintünk a zsidóságban nem létezik semmire egyetlen helyes válasz. Mindig annyi válasz van, ahány embert megkérdezünk és mindenki maga döntheti el, melyik nézet áll hozzá a legközelebb. Olvasóinkat arra bíztatjuk, ne mások zsidóságának akarjanak megfelelni, merjenek kérdezni, és keressék a számukra elfogadható válaszokat, vagy fogalmazzanak meg újakat!
Ajánlott korosztály: 12-120

A Weinberger Judaica üzletben hanuka gyertyával akciós! (Kazinczy u. 29-31)
Pozsonyi Pagony (Pozsonyi út 26.)
Online rendelhetőPagony Webshop

 

A Lepedőn túl


RÓLUNK ÍRTÁK

“Mi, egy tinédzser szülei, már ki is olvastuk. Elképesztően szórakoztató és érdekes! Szuper lenne, ha nem csak zsidók olvasnák! Egy csomó tévhit tisztázódhatna számukra is.” 

“… mi már kint “felejtettük” a konyhaasztalon a példányt, amit a párom hazahozott és a 12 éves fiam már a felét elolvasta, nagyon tetszik neki.
Gratula, abszolút hiánypótló és nekem szülőnek is segít a rengeteg kérdés kapcsán kezdődő beszélgetésekben. Mert kérdésből aztán sosem fogynak ki. :)”

“Kevesen vannak, akik olyan sokat tesznek a pluralista zsidó közösségért, mint Bán Linda és Verő Tomi. Teszik mindezt zsinagógai háttérrel a Frankelen innen és túl. Legújabb, lauderesekkel közös vállalkozásuk a legszebb hanukai és karácsonyi ajándék számomra és számunkra, mert egy nagyon jó könyv született. A kamaszok zsidósággal kapcsolatos leplezetlenül őszinte kérdéseit feszegeti, olyan „lauderes, zsidós” válaszokat adva, melyeket olvasva elmondható, a szerzők értik és érzik ezt a korosztályt. A kérdések feltevői részben lauderesek, a könyv előkészítését lauderes kollégák segítették, az illusztrátorok teljes egészében lauderesek, a kérdésekre a válaszokat Linda, Tomi és Balázs Gábor adta meg.

A vallásról és eredetről, a zsidók sokféleségéről, a szerelemről, az identitásról, Isten létéről és nemlétéről, hitről, hagyományról, törvényekről, az antiszemitizmusról, Izrael államáról szól a több mint száz kérdés, s a rájuk született válasz, árnyalt okossággal, világra nyitott kultúrával, s nem utolsó sorban a ránk olyannyira jellemző öniróniával.

A könyv gyönyörű, modern a kinézetében, szenzációs a tartalmában. Igazi telitalálat, zsidó könyv a legjobb, legpozitívabb értelemben. Remélem, sokan olvassátok majd és sok nem zsidó is el fogja olvasni!”

Horányi Gábor

http://www.mazsihisz.hu/2017/12/05/minden,-amit-egy-kamasz-tudni-akar-a-zsidokrol,-de-nem-meri-megkerdezni–ban-linda-uj-konyve-11206.html

Az adott cikk linkje: http://zsidongo.hu/hu/uj-konyv-uj-korosztaly/